Tri zlaté pravidlá Dr. Shioya

21.02.2014 21:56

V Japonsku je Dr. Nobuo Shioya rovnakou celebritou, ako pre Európu Robbie Williams, či David Beckham. No nie je to preto, že by nahral úžasný hit, či dokazoval statočnosť na futbalovom ihrisku - aj keď je to, vhľadom k jeho veku, úžasný hráč golfu. Japonský šampionát v golfe sa mu podarilo vyhrať vo veku 92 rokov! Dva mesiace po tom, ako oslávil svoje 100. narodeniny, získal už v poradí deviaty titul víťaza golfového turnaja seniorov. Vo veku 82 rokov mu začali hovoriť "Dr. Uncanny", pretože bol stále shopný odpáliť loptičku ďalej ako 180 metrov. O 15 rokov neskôr pokorne priznal: "Odvtedy som bol schoný odpáliť ju ešte ďalej." Vo veku 94 rokov získal svoj v poradí tretí "Age Shoot", to znamená, že na zdolanie 18 jamiek ihriska použil 94 úderov (teda toľko, koľko mal rokov).

Nobuo Shioya získal renomé vďaka jeho vzťahu s japonským vedcom Masaru Emotom, ktorý fotografoval zamrznuté kryštály vody a dokázal, že vplyvom myšlienok a pocitov dokáže voda meniť svoju štruktúru. Noburo Shioya sa narodil v roku 1902 s vážnou chorobou, no vďaka svojej vôli a pozitívnemu mysleniu vynašiel techniku dýchania, ktorá mu v spojení s pozitívnou vizualizáciou stále umožňuje žiť šťastný život. Z jeho knižky Der Jungbrunnen des Dr. Shioya (Fontána mladosti Dr. Shioya) vám prinášame jeho tri zlaté pravidlá, pomocou ktorých môžete žiť svoj život ako šťasní a úspešní ľudia.

1. Buďte pozitívni.

Je dokázané, že pozitívne myslenie ovplyvňuje naše fyzické zdravie. Napríklad dokáže posilniť imunitný systém. Tento stav mysle nie je návodom na to, ako viesť "lepší" život, ale mocnou pomôckou k podpore dobrého zdravia tela aj mysle. Tím, že budeme mať pozitívne postoje a budeme počítaž z rôznymi možnosťami, budeme pripravení rozpoznať šancu a využiť ju. Toto nemá nič spoločného s povrchnou zdvorilosťou alebo triviálnym "pozeraním sa na svet cez ružové okuliare" - vlastne sa jedná o úplný opak. Namiesto toho, aby sme sa zamerali len na zápory, dívame sa na obe strany mince. Keď sa to stane, naučíme sa rozpoznávať pre nás dostupné možnosti.

2. Nezabudnite poďakovať.

Vďačnosť môže byť zásadným pocitom a je vždy dôležité si to pripomínať. Vedomie totiž tvorí energiu. Pokiaľ sme vedome vďační, vysielame tomu zodpovedajúce vibrácie a podobné vibrácie aj priťahujeme. To znamená, že sa ocitáme stále vo viac a viac situáciách, v ktorých máme dobrý dôvod poďakovať. Každý, komu je tento základný postoj cudzí, by sa mal zamerať o svojom živote na veci, za ktoré môže byť vďačný, bez ohľadu na ich veľkosť. Niektorí ľudia môžu tvrdiť, že v ich živote nie je nič, čo by do tejto kategórie spadalo. No my vieme, že môžeme poďakovať za každý deň, ktorý sme nažive.

3. Nesťažujte sa.

Pokiaľ vo všetkom hľadáme chybu namiesto toho, aby sme boli vďační, tieto myšlienky a pocity vytvoria vibrácie, ktoré sú nami vysielané a opätovne priťahujú situácie, ktoré nás povedú k ďalšiemu sťažovaniu si. Myšlienky ako: Mám problém, Nemám to rád, Nemôžem to urobiť, Je to ťažké alebo Je to veľmi namáhavé nám prinesú len ťažké, nepríjemné a namáhavé situácie.

(DK)