Prispôsobovanie cieľov

04.01.2014 15:42

Ak sa vám nepodarí dosiahnuť ciele, ktoré ste si stanovili, netrápte sa. Vedzte, že aj nesplnené ciele či doby žiadneho, alebo len malinkého pokroku aj obdobia upadania sú prirodzené. Kazdý z nás tomu občas musí čeliť. Pokrok je séria vzostupov a pádov, nie cesta po rovine. 

Vytrvanie a prekonávanie prekážok aj napriek neúspechu je súčasťou cesty k dokonalosti, súčasťou žitia deň po dni.

Nedosiahnutie stanoveného cieľa nie je žiadnou tragédiou. Na svojich skúsenostiach rastiete a učite sa z nich. Skúste zlepšiť svoje sústredenie, prehodnoťte a prispôsobte si svoj cieľ alebo si pred neho položte menšie ciele, ktoré vám k nemu pomôžu dôjsť. Dočasné zhoršenie situácie neznamená, že musíte skončiť alebo sa vzdať svojich cieľov. Namiesto toho sa z toho poučte a pracujte na vytváraní dodatočných krátkodobých cieľov. Vašim cieľom sa môže stáť jednoducho spravenie toho najlepšieho, čo je v daný deň možné.

Dajte si niekoľko krátkodobých cieľov, na ktorých budete pracovať dnes, zajtra a každý deň. Zaveste si svoje ciele na stenu ako pripomienku. Nemáte čo stratiť, ale máte čo získať na ceste za priblížením sa svojmu cieľu.