Ako zlepšiť sústredené spojenie?

05.01.2014 18:11

1. Pokojne stojte, alebo seďte, uvoľnite svoje ramená a premýšľajte o vykonávaní konkrétnej činnosti, alebo pohybu. Skúste si predstaviť a pocítiť ich dokonalé vykonanie. Potom ich vykonajte a dovoľte svojmu telu aby jednalo automaticky

2. Skúmajte pocit, aký z pohybu máte. Ak je dobrý, bude dobré aj všetko ostatné.

3. Ak sa cítite pred zápasom či pretekom v strese, vyskúšajte všetko spomaliť. Pomaly sa pohybujte, pomaly rozprávajte, pomaly sa naťahujte, pomaly dýchajte - hlboko a uvoľnene.

4. Ak sa cítite vyrušení, skúste svoju myseľ zbaviť rozptyľujúcich faktorov tak, že budete myslieť na malé veci, na ktoré sa viete sústrediť a ktoré vám pomôžu podať lepší výkon. Na ničom inom nezáleží.

5. Ak urobíte chybu, dýchajte a rýchlo presuňte svoju pozornosť k ďalšiemu pohybu, ktorý môžete ovplyvniť. Minulosť už nezmeníte, ale ak sa budete sústrediť dopredu, pomôže vám to vrátiť sa spät pod kontrolu.

6. Pripravte sa na to, zostať sústredení v každej chvíli - jedno tempo, jedna otočka, jeden krok, jeden pohyb v jeden okmažik, ignorujte minulosť aj budúcnosť, buďte plne zapojení v prítomnosti. Vyhľadávajte takéto zapojené sústredenie každý deň a pri každej príležitosti.

7. Používajte jednoduché pripomienky, aby ste svoju pozornosť venovali správnemu cieľu. Nájdite si naozaj efektívne pripomienky, ktoré vás vráítia späť k vášmu sústredeniu.

8. Užívajte si jednoduché radosti na ceste k svojmu cieľu.