Drž povraz! - inšpirujúci podnet pre váš tím

28.01.2014 20:25

Každý rok sa nejaký profesionálny tím stane majstrom najvyššej súťaže. Každý rok, sa niektoré z univerzitných družstiev stane univerzitným majstrom. Každý rok vyhrá svoju súťaž aj nejaký stredoškolský tím.  Všetky tieto tímy majú jedno spoločné. Bez ohľadu na to, aké náročné to bolo počas celej sezóny, všetci dokázali jednu vec – držali povraz!

Čo to znamená „držať povraz“? Predstavte si, že visíte na lane z útesu a pod vami sa rozprestiera poriadna hĺbka. Jediná vec medzi vami a pádom v ústrety smrti je lano, ktoré na opačnom konci drží osoba, ktorú ste si sami zvolili. Kto z ľudí, ktorých poznáte by mal odvahu vytiahnuť vás do bezpečia?

 

Kto bude držať povraz?

Kto z ľudí, ktorých poznáte by dokázal nepustiť povraz aj napriek tomu, že by mal od neho do krvi spálené dlane? Koľko ľudí, ktorých poznáte, by vydržalo pálčivú bolesť a dívalo sa na krv kvapkajúcu z vlastných dlaní kvôli vám?

 

Ak dokážete pomenovať dvoch ľudí, nie je to príliš veľa, pretože títo dvaja nemusia byť práve na blízku.

Keď bude najbližšie váš tím pokope, poobzerajte sa dookola a opýtajte sa sami seba: „Komu by som dokázal uveriť, že ma nepustí? Kto by si dokázal pre mňa zakrvácať svoje ruky?“

Ak sa môžete pozrieť na hociktorého hráča vášho tímu a povedať si, že on by mohol držať povraz,  potom je váš tím pripravený vyhrať mnoho zápasov. Pretože len tím, ktorý nepustí povraz ani vtedy, keď sa dostane do ťažkostí sa stáva víťazom. Keď prehrávate zápas a do konca zostáva už len málo času, nevzdávajte to. Zakričte na svojich spoluhráčov: „Držte povraz – nevzdávajte to!“ Každý rok sa v každom športe nájdu víťazi aj porazení. Každý rok sú víťazmi tí, ktorí držia povraz. Nemusíte mať najlepší tím na ihrisku, aby ste mohli vyhrať.

Ak budete hrať rozvážne, robiť to, čo od vás žiadajú vaši tréneri a v neposlednom rade budete držať povraz – budete úspešní.  Nezáleží na tom, aký šport robíte. Ak chcete vyhrať, musíte urobiť záväzok voči svojmu tímu. Ak ste sa zaviazali behať tri krát do týždňa, urobte to.

Ak ste sľúbili tri krát do týždňa posilňovať, nevynechajte ani raz. Ak raz zlyháte a prestanete plniť svoj záväzok, zabijete svoj tím, pretože pustíte povraz.

Nenechajte padnúť svoj tím. Musíte len držať povraz!

Sadnite si v šatni a porozprávajte si tento motivačný príbeh. Dajte si záväzok, že sa k sebe budete správať tak, aby ste nemuseli mať obavy ak sa ocitnete na útese, ale tiež tak aby ste všetci boli ochotní uržať lano, nech je na ňom ktokoľvek z tímu. Na znak svojho záväzku si rozdajte povrázky, ktoré vám ho budú pripomínať. Svoj povrázok majte vždy na očiach. Dôverujte spoluhráčom a dôverujte sebe. Len tak môžete víťaziť.

Zdroj: https://coachfore.org/2012/07/22/hold-the-rope-powerful-and-inspirational-story-for-your-team/